30 april 2007

Vilken miss!

Tror min snurrige doktorandsambo börjar smitta av sig med sin snurrighet på mig! Jag som såg fram emot att testa pilates idag, och så var det inte förrän imorgon det var! Jaja, fick köra 40 min på crosstrainern istället, pulsklockan sade ju att det skulle vara ett 40-min-pass idag. Fast jag tror inte jag höll mig inom pulsintervallet, eftersom snittpulsen var 175!! Antingen håller jag på att bli sjuk, eller så är helt enkelt crosstrainer väldigt effektiv och krävande träning...

Det känns i allafall som det senare, för jag blev ganska trött och skakig i benen. Men så här efteråt är det ju skönt förstås, lite duktig känner man sig allt!

29 april 2007

2 mil på cykel och ett bättre knä

Är medicinen för ett ont knä precis som jag trott att träna? Var ute och cyklade två mil igår (som jag var nöjd med ända tills Patricia kom och sade att hon cyklat runt hela Roxen inklusiven en vilse-sväng!) samt var sedan på fest och dansade. Gjorde ganska ont fram till småtimmarna då jag plötsligt kunde dansa utan smärtor, och idag kan jag t o m stå på benet i 90 grader utan att ramla ihop! Trappor är inga problem heller... Men jag ska inte ropa hej ännu, har ju hänt tidigare att det kommit inskjutandes några bra dagar ibland för att lura mig att tro att det äntligen är över... Kanske är det balansplattans förtjänst? Man kan ju alltid hoppas.

Imorgon ska jag nog testa med lite pilates också, när jag för en gångs skull har tid att gå på det! Ska bli skoj faktiskt! Men idag är jag ganska seg måste jag säga, även om dansandet igår verkar ha skrämt bort träningsvärken från senaste styrkepasset! Fest är positivt, hehe...

//M

22 april 2007

Yogamorgon och nystart

Härligt att äntligen börja komma i fas igen! Vitamindrink med massa bär och avokado igår kväll, började dagen idag med kundaliniyoga, vatten och energifrukost med linfrön, pumpafrön, nötter och magnesiumberikad juice. Gud vad skönt det är att känna sig lite återhämtad igen. För vilken vecka det varit! Inte ett enda träningspass, alldeles för lite sömn, alldeles för lite näring... Men nu ska det bli ändring. Sambon är i Uppsala i helgen så jag passar verkligen på att bara göra saker som är bra för mig, utan att behöva ta hänsyn till andra, och att få vara ensam!

Ska ta en promenad ut till ikano-huset och shoppa lite nu, och sedan försöka hinna med ett litet styrkepass på gymmet innan de stänger ikväll. Men först en uppfriskande dusch!

//M

14 april 2007

Startnummer 18143

Det är det man ska hålla utkik efter i Vasaloppet 2008 om man vill se mig :-) Anmälde mig ca en halvtimme före sambon, han fick startnummer på 10 000 någonting. Kan det ha att göra med att jag är tjej?? För vi startar i samma startled... Än så länge i allafall, tanken är ju att när säsongen kommer ska vi köra några seedningslopp. Man har ju hört hur sörjigt det är där bak i tionde...

Men än så länge är det lååångt dit, framförallt träningsmässigt. Knät strular trots tiodagarskur med inflammationsdämpande. Står i kö till röntgen, men ingen information finns om hur lång denna kö är. Min plan var ju från början att ta det tråkigaste i Klassikern, nämligen Lidingöloppet, först och göra det i år, men det ligger tillsvidare på hyllan. Just nu är målet Vårruset i Norrköping den 15 maj, och till och med det känns långt borta just nu, i allafall med detta knä, och i avseendet bra tid. Om jag fått cykla, simma eller något annat hade det inte varit något problem, men just löpning gör rent ut sagt skitont. Och onda saker skulle jag ju hålla mig ifrån sa doktorn... Dilemma!

Idag har årets första grillning klarats av, riktigt härligt hos vänner i Åtvidaberg med en underhållande två-åring. Kött, grönsaker, potatissallad. Allt man kan önska sig helt enkelt. Till och med halloumiost!

Imorgon är det dags för nästa. Och på måndag nästa, även om den är inomhus och med kunden och nog antagligen inte räknas ;-)

Har även konstaterat idag att jag är ca 3 storlekar för stor för att köpa shorts eller kjolar. Det mesta jag hittade fanns endast kvar i storlek 34 eller möjligen 36, och det kan jag inte ens med vilja pressa ner mig i. Får hoppas på att de får in mer i lager, det är ju trots allt bara början på säsongen ännu. Köpte dock ett par riktigt snygga ljusa randiga shorts, mycket nöjd!

Imorgon blir det nog en cykeltur i vårvädret, förhoppningsvis en ganska lång sådan. För påskgodiset är ju fortfarande inte slut, så jag behöver nog röra på mig för att kompensera lite, hehe.

9 april 2007

Anfallen av påskgodis

Ujujuj... Så här mycket godis har jag inte ätit på... Ja, jag vet inte, kan inte komma ihåg när det hände sist. Påskgodiset och påskäggen har formligen anfallit mig och vem kan stå emot? Ett från sambon, ett från kompisarna som var här på middag, chokladaskar från andra kompisar på middag, godis hemma hos mamma och pappa, godis på jobbet, godis, godis, godis, gooooodis.... Så kroppen känns minst sagt däst! Inte blir det bättre av att jag inte hunnit träna på länge heller. Eller, det handlar väl om prioritering, men efter senaste tidens jobbstress då jag faktiskt inte hunnit träna prioriterade jag att vila upp mig lite. Resulterade som vanligt i en förkylning, så nu borde jag nog inte träna på någon dag eller två, tills det halsonda försvunnit åtminstone... 30 dagars-snittet sjunker oroande snabbt!

Påskmiddagen igår resulterade också i att vi har på tok för mycket mat kvar. Förrättsresterna gick åt till lunch dock, och det blev matlåda av oxfilen och halloumiosten. Ha, hur ofta har man oxfilé i matlådan?? Finns dock hur mycket potatissallad som helst kvar, och efterrätt! Den har man liksom inte mäktat med efter allt godis!!

Var ute en sväng och letade jeans idag, men ingen större lycka, var nog inte direkt på humör tror jag, med magen uppblåst av allt godis... Får vänta till senare i veckan eller nästa eller nästa vecka...

Igår diskuterades semesterplaner också. Många olika förslag blev det: Roskildefestivalen, fjällvandring, kajakpaddling, bilsemester, sydeuropa, Skottland, Kuba (fast det blir i höst), Norge enligt tradition. Någon som har fler förslag? Varför nöja sig med dessa när man kan göra beslutsångesten total med fler förslag? Bäst att ta en godis på det! Å jobba lite så här på påskhelgens sista kväll...