28 mars 2007

Myskoxe eller oxjärpar?

Dagens lunchmonolog (ofta väldigt underhållande att lyssna på) innehöll bl a detta: "vet ni om de fyra stora rovdjuren i Sverige - björn, lo, varg, järv... Apropå det, visst finns det sådana här.... MYKSOSKAR i Sverige, eller vad heter det?? Myyyyskoooxar, det är svårt att säga fort. Kan någon säga det fort? Vet ni, när jag säger myskoxar kommer jag alltid att tänka på oxjärpar, jag blandar alltid ihop dem!!" Vad säger ni om den associationsförmågan??

Idag har jag varit och fått mitt knä undersökt. Läkarna på vårdcentralen är ju fantastiska: Hmm... Är du säker på att du inte ramlat och slagit dig när det här började? Nähä... Ja, det skulle ju kunna vara menisken, låser det sig? Nähä... Jaså, du har haft meniskskada förut och det känns inte så? Hmm.... Brukar det bli svullet? Nähä, inte så mycket.... Gör det ont här då? Inte? Här då? Jaa.... Det verkar ju inte så instabilt... Jag skriver ut inflammationshämmande som du kan hämta direkt på apoteket. Ät det i tio dagar morgon och kväll. Så skickar jag en remiss till röntgen för att se att det inte är några skelettskador.... Och... Om du fortfarande har besvär efter röntgen så får vi nog skicka dig till ortopeden...

Vad som är fel med mitt knä? Har ingen aning faktiskt... Men kanske är det någon slags ledbandsinflammation eller muskelfäste, det har jag haft förut och det känns lite så. Undrar om magen kommer krascha nu av tabletterna, det fanns risk för det sa de på apoteket. Men om jag klarar Voltaren (och det fick jag ju mot höftinflammationen, inga problem) så skulle det nog gå bra. Har köpt lite ProViva utifall att magen behöver få lite hjälp på traven att hålla sig lugn.

Igår körde jag Random Hill på cykeln på gymmet. Samma som jag brukar köra, men guuud vad jobbigt det var, märks att man inte tränat så mycket sista veckan, och sovit för lite, och ätit för onyttigt! Nu blir det skärpning här... Tror jag... Vårruset är det ju inte så långt kvar till heller, hoppas jag kan springa till dess. Får väl cykla upp kondisen och hoppas på det bästa helt enkelt.

För det är ju ingen idé att oroa sig, det har jag ju lärt mig av min Worry Stone som jag köpte i Dublin. Helt underbar liten historia som går ut på att allt om man har gjort en massa synder och kommer hamna i helvetet till slut, så gör det inget, för där kommer man ha så fullt upp med att återse alla gamla kompisar att man inte kommer ha tid att oroa sig *fniss*

Nu har vi bestämt att vi ska måla om i köket också. Kanske till påsk när man är ledig några dagar. Grönt ska det nog bli. Vi är dock inte riktigt överens om vilken grön det ska vara... Men det löser sig nog, vad som helst är egentligen bättre än mörkgrått och sjukhusvitt! Nya möbler ska det också bli, och matta och gardiner. Snart kanske det rent utav ser ut som vi bor här! Om vi inte åker hemåt till påsk förstås. Måste ju godkänna syrrans soon-to-be sambo, hehe... Snabba ryck som vanligt, har inte ens hunnit träffa honom ännu ju.

Jösses, nu blev det visst mål i EM-kvalet tror jag, bäst att göra sambon sällskap!
Tjingeling!

Sschhh.... Säg inget!

Kom på det, att om det är någon som läser den här bloggen (är inte så flitig att skriva ännu, jag vet...) så får ni inte säga något till dem på jobbet ;-) Om att jag ska åka Vasaloppet nästa år alltså. Det blir en sån massa tjat då, och det är det ju redan ändå. Gänget som åkte i år (eller egentligen en av dem) har redan anmält sig igen och pratar vääääldigt ofta om Vasaloppet. Inte värt att ge dem ännu mer att prata om!

23 mars 2007

Anmäld till Vasan

Nu är det gjort... 1300 kr kostade det, och det ska väl visa sig om ca 11 månader om det är värt det. Det är ju trots allt ganska lång tid att hinna träna upp sig på. Skidklubben har ju dessutom Vasa-träning på lördagar från efter påsk tror jag, får se till att gå på dem så kanske man till och med är tränad på rätt sätt. Just nu ligger dock fokus på konditionen. Eller, fokus och fokus... Efter att vi anmälde oss förra fredagen har jag 1) varit i Dublin över helgen med sambon och firat St Patricks day (mycket fet mat och en del Guiness, åtminstone för sambon) och 2) varit i Wien på affärsresa (mera fet och friterad mat och en del lokalgjort vin).

I och försig gick vi ganska mycket i Dublin, och jag hade ju i allafall med mig baddräkten till Wien. Men det räknas nog inte när man står där i Berga by i mars nästa år... Körde distanspass på gymmet igår, och det känns i knät idag tyvärr. Som tur är ska ju tant doktor titta på knät i nästa vecka, och jag hoppas det bara är något "lättåtgärdat", känns så dumt att bli hindrad av ett knä.

Då är det ju mer jobbet som hindrar mig just nu. För mycket att göra för att hinna träna ordentligt och orka laga ordentlig mat. Vräkte i mig en pizza nu ikväll, till och med på hemkörning. Men vad gör man när man är så trött så man inte ens orkar vara social med sambon och hans kompis som skulle på konsert?? Svaret borde väl vara att träna, för det blir man ju pigg av. Men jag tror jag ska börja med att försöka sova ordentligt i natt. Utan snarkande sambo (han får sova i gästrummet inatt när han festat, första gången faktiskt, tycker inte om att sova isär, men nu dööör jag snart om jag inte får sova). Utan stress (förhoppningsvis). Utan hotellgrannar som vandrar runt med stilettklackar i rummet bredvid. Så hoppas jag att jag är piggare imorgon, det ska ju bli fint väder, så då kan jag kanske träna ute, jeah! Får dock inte springa innan knät är undersökt, så det får bli cykeln. Kanske kan kombineras med lite shopping av bröllopspresenter, vem vet? Fast nej, det är ju lönelördag så jag får nog ta cykeln utanför stan nånstans tror jag, står inte uuuut med alla panikshoppingsträngslande människor på en och samma gång :-)

Natta, natta!